İşte “Yılın Basın Fotoğrafları”

Tarih: 29.03.17

İşte “Yılın Basın Fotoğrafları”

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2017 yarışmasındaDepo Photos adına çalışan foto muhabiri Osmancan Gürdoğan,15 Temmuz gecesi çektiği kare ile “Yılın Basın Fotoğrafı 2017” ödülünü aldı. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u katlettiği anlarda çektiği fotoğraflarla Dünya Basın Fotoğrafı ödülü kazanan AP Foto Muhabiri Burhan Özbilici’ye ise yönetim kurulu kararı ile TFMD Onur Ödülü verildi.  Bu yıl 32’ncisi düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli medya organizasyonları arasında yer alan ve basın fotoğraflarının ödüllendirildiği tek yarışmaya, 2016 yılına damga vuran olaylardan 3 bine yakın fotoğraf katıldı.  Antalya’da Rixos Downtown’da ve İstanbul’da toplanan jüri üyeleri 8 kategoride 29 fotoğraf ve 7 seriyi ödüle layık gördü. Ödül alan kareler ilk kez 3-9 Nisan tarihleri arasında Panora AVM’de Ankara’da sergilenecek. Yarışmanın ödülleri ise Mayıs ayında Ankara’da yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

FOTOĞRAFLARA 15 TEMMUZ DAMGASI

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı karargahı önündeki kalabalığın üzerine tankların sürülmesi ile alt geçide düşen insanların fotoğrafı ile Osmancan Gürdoğan, Yılın Basın Fotoğrafı 2017 ödülünü kazanırken aynı kare ile Yılın Haber Fotoğrafı ödülünü aldı. Jüri, 15 Temmuz gecesi yaşananları aktaran fotoğraflara 2’si seri olmak üzere 9 ödül verdi. Yarışmada Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı ödülü ise İstanbul'da Galatasaray maçında Trabzonsporlu Salih Dursun’un hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği kare ile Sabah Gazetesi’nden Oğuz Yörük’ün oldu.

ONLINE BAŞVURU

Kategori