Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) üyeleri, Erzurum’u fotoğrafladı.

Sırtını Palandöken’e dayayan Erzurum; tarihi, yaşam ve mutfak kültürü ve etkileyici doğası ile en karakteristik Anadolu kentlerinden birisi.

Vali Okay Memiş’in desteği, merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonuyla Haziran ayında gerçekleşen etkinliğe, TFMD Dernek Başkan Yardımcısı Tolga Adanalı, Dernek Genel Sekreteri Derya Yetim, foto muhabirler Levent Kulu, Hüseyin Emre Tazegül, Murat Akbaş, Akın Çeliktaş, Osmancan Erok, Kemal Aslan, Selçuk Şamiloğlu, Murat Şaka, Ömer Çetin, Necati Savaş, Erdem Şahin, Barış Acarlı ve Selahattin Sönmez katıldı.

Ödüllü foto muhabirleri, Palandöken Dağı’nın beyaz gelinlik giymiş hali ile bilinen Erzurum’un kent merkezi ve çevresinde keşfedilmeyi bekleyen sayılamayacak kadar çok tarihi ve doğal zenginliğini, kendine özgü kültürel dokusunu iki gün süreyle görüntüledi.

Dünyanın en uzun şelalelerinden biri olan Tortum Şelalesi, doğal güzellikleriyle öne çıkan Uzundere ilçesindeki Yedigöller, ‘Kırmızı Periler Diyarı’ olarak bilinen Narman ilçesindeki Peri Bacaları, Gürcü Krallığından kalan Öşvank Manastırı ve Meryem Ana Kilisesi foto muhabirlerinin objektiflerine takılan kareler oldu.

Kent merkezinde de Selçuklu ve Osmanlı’dan kalan eserleri görüntüleyen TFMD ekibinin fotoğraflarıyla önümüzdeki günlerde “Erzurum” konulu bir fotoğraf sergisi açılacak ve ayrıca kentin turizmine katkı sağlamak amacıyla çeşitli dillerde broşürler hazırlanacak.