TFMD, “fotoğraf üzerine muhabbetler” başlığında düzenlediği sohbet toplantılarına bir birinden değerli konukları ağırladı.   

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Merkezi’nde dernek üyeleri ve foto muhabirlerine yönelik düzenlenen “fotoğraf üzerine muhabbetler” konulu sohbet toplantısının ilk konuğu “Kadın Gözü ile Fotomuhabirliği” başlığıyla Dilan Bozyel oldu. Bozyel, meslektaşlarına kadın foto muhabiri olarak yaşadıklarını, mesleğin zorlukları, kadın olmanın avantaj-dezavantajlarını anlattı.

“Fotoğraf üzerine muhabbetler”in ikinci konuğu ise Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş oldu. Bektaş, “Fotoğraf bir gün ölecek mi?” konu başlığı altında haberde görselliğin dönüşümü ve fotoğrafçılığın bu dönüşüme uyumunun nasıl olacağı sorusuna cevap arayıp, meslektaşlarıyla bu konu üzerinde bilgi alışverişinde bulunup, deneyimlerini aktardı.

TFMD’nin “Fotoğraf Üzerine Muhabbetler” sohbet toplantılarına fotoğraf ve foto muhabirliğini konulu konuşmasıyla Araştırmacı-yazar Uğur Kavas da konuk oldu. Kavas, Türkiye’de basın fotoğrafının görsel tarihini anlattı.

“Fotoğraf Üzerine Muhabbetler”ine konuk olan Prof Dr. Alp Can ise Su altı fotoğrafçılığıyla ilgili sohbet ve sunumlarda bulundu.

Avukat ve Arabulucu Özlem Bora ise “Fotoğrafta telif ve Arabuluculuk” başlığı adı altında foto muhabirleriyle sohbet toplantısında buluştu. Bora, kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken, yaptığı sunum ve sohbetle foto muhabirlerini telif hakkı ve arabuluculuk konularında bilgi aktardı.