YENİ BİR SOLUKLA GÖREVDEYİZ

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) 17. Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz ay yüksek bir katılımla yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyelerimiz, Ankara’da tek vücut oldu. Genel Kurul’da sandığa giden üyelerimizin tamamının oyu ile yönetim kurulumuz göreve geldi. Üyelerimizin desteği tekrar bende başkanlık görevine getirildim. Hem kendi adıma hem de yönetim kurulunda 3 yıl süresince derneğimizi adım adım yukarı taşımak adına yola çıktığım yönetim kurulu üyelerim Osman Altınışık, Şükrü Akın, Tolga Adanalı, Adem Altan, Derya Yetim, Hamza Şahin, Necati Savaş, Cengiz Oğuz Gümrükçü, Şenay Güner, Osman Şişko, Cenk Özel, Onur Sağsöz, Durak Doğan ve Ünal Çam adına üyelerimize verdikleri “Tam destek” nedeni ile yürekten teşekkür ediyorum.

DİK DURUŞLA MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

1984 yılının 12 Haziran günü derneğimizi kuran ustalarımız bizlere muhteşem bir miras bıraktı. O yıldan bugüne Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, meslektaşlarımızın, üyelerimizin, elini taşın altına koyan yönetimlerimizin, göreve gelen her başkanımızın çabasıyla kurumsal olarak saygın bir noktada. 600’e yakın üyesiyle derneğimiz büyük aile. Bu aile meslek mücadelesinin en saygın kurumlarının en başında geliyor. Birçok meslek örgütünün içerisinde bulunduğu “siyasi hedef” tuzağına düşmeden, kimseye yaranmaya çalışmadan dik bir duruşla aldığımız mirası ileriye taşımaya çabalıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz, sergilerimiz, basılı yayınlarımızla basın meslek örgütleri arasında en etkili yapılar arasında en ön sıralardayız. Bundan sonrada aynı yolda yürümeye devam edeceğiz.

ATA’NIN HUZURUNDA SÖZ VERDİK

Genel Kurulumuzun sonrasında üyelerimizle birlikte Anıtkabir’e koştuk. Yüce Ata’mızın huzuruna çıkıp mozolesine çiçeklerimizi bıraktık. Misakı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne Atatürk’ün 5 Şubat 1924 yılında İzmirli gazetecilere söylediği sözleri büyük bir inançla not düştük; “Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, Cumhuriyetin hakkıdır.” Bizler Ata’mızın işaret ettiği gibi Cumhuriyetimizin etrafındaki bu kalenin bir parçası olmaktan şeref duyuyoruz, yolundan ayrılmadan yürüyeceğiz…

YENİ ACILARA TANIKLIK ETMEYELİM

Birkaç ayda üst üste afetlere, acılara tanıklık ettik. Bir yanda ülke tarihinin en büyük orman yangınlarını yaşadık, bir yanda sellere canlarımızı verdik, bir diğer yanda Marmara’da müsilaj belasıyla doğanın çığlığına ağladık. Birçok meslektaşımız bir acı afetten diğerine koştu. Ülkemizin yaşadığı bu yürek yakan afetleri dergimiz sayfalarına taşırken meslektaşlarımızın çabalarını da gözler önüne sermek istedik.

Biz foto muhabirleri meslek hayatımız boyunca birçok acıya tanıklık ediyoruz. Bu tanıklığı fotoğra arımızla tarih sayfalarına taşıyabilmek adına olayların en yakınında yaşıyoruz. Bu tanıklıkları yaşarken bizler de duygularımızı bir yana bırakamıyoruz. Şehit cenazelerinde makinelerimizin arkasında göz yaşlarımız iniyor çoğu kez yanaklarımızdan. Orman yangınlarında alevler bizim de yüreklerimizi sarıyor. Sel sularının derin izlerini bizlerde yüreklerimizde taşıyoruz. Müsilaj, Marmara gibi bizim de yüreklerimizi nefessiz bırakıyor. Diliyoruz ki ülkemiz yeni afetler yaşamasın bizde yeni acılara tanıklık etmeyelim