TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ TFMD’Yİ KABUL ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’ni (TFMD) Meclis’teki makamında kabul etti.

Genel Sekreter Adem Altan, Mali Sayman Hamza Şahin ve yönetim kurulu üyeleri Necati Savaş ile Mert Gökhan Koç’tan oluşan TFMD heyetini kabul eden TBMM Başkanı Kurtulmuş, derneğimizin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Kurtulmuş, Foto Muhabiri Dergisi ve Yılın Basın Fotoğrafları kataloglarını da ilgiyle inceledi. Kendisinin de geçmişte fotoğrafla ilgilendiğini aktaran TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Benim de bir zaman slaytlarım vardı” dedi. Kurtulmuş, ziyaretin sonunda TFMD heyetinin fotoğraflarını da çekti.

ZİYARETE GELEN HEYETİ FOTOĞRAFLADI

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yönetim Kurulu’nu Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. CHP Genel Başkanı Özel, ziyarete katılan gazetecilerle sohbet sırasında CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından hayatındaki zorunlu değişiklikleri anlattı..
FOTOĞRAF ÇEKTİ
TFMD Başkanı Rıza Özel ile Adem Altan, Hamza Şahin, Mert Gökhan Koç, Bülent Uzun, Cenk Özel ve Necati Savaş’tan oluşan yönetim kurulu üyelerini kabul eden Özel, boynuna takılan fotoğraf makinesi ile kendisini ziyarete gelen TFMD yönetim kurulunun fotoğraflarını da çekti. TFMD Yönetimi fotoğraflarını çeken CHP Genel Başkanı Özel’e üyelerinden Alp Eren Kaya’nın çektiği Ankara ve Kocetepe’nin üzerinden yükselen dolunayın bir arada olduğu fotoğrafı hediye etti. Özel derneğin Yılın Basın Fotoğrafları Kataloğu ve Foto Muhabiri Dergisi’ni de inceledi.

SAVAŞ’TAKİ GAZETECİYE İLETİŞİM DESTEĞİ

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan İsrail’de görev yapan gazetecilerin cep telefonları için iletişim desteği geldi. Gazze’deki insanlık dışı saldırılarına odaklandığı savaş bölgesinde yayın yapan Türk medya çalışanlarından Adem Metan’ın sosyal medyadan yaptığı çağrıya kulak veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki Türk operatörlerden kesintisiz ve ücretsiz iletişim desteği talimatı verdi.

“ORADA GÖREV YAPMAK CESARET İŞİ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret eden Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve gazeteci Cezmi Sayılgan bölgede çalışan meslektaşları adına ücretsiz iletişim imkanı sağlanmasına teşekkür etti. Bakan Uraloğlu, “Orada yaşananlar gerçekten çok acı. Böylesine zorlu bir ortamda tehlike altında görev yapmak cesaret işi. Sizlerin nezdinde meslektaşlarınızı kutluyorum. Dünya geçtiğimiz gün Gazze’de hastaneye yapılan insanlık dışı saldırı gibi birçok olayı, orada görev yapan gazetecilerin çabalarıyla görüyor, duyuyor, izliyor. Bizim de katkımız olsun, ne yapabileceksek sizlerin yanındayız. Bölgedeki arkadaşlarımızın bir telefon yakınındayız” dedi.

SINIRDAN GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU

Ziyaret sırasında Bakan Uraloğlu, Hande Fırat’ın telefonu üzerinden İsrail sınırında görev yapan Adem Metan’la da görüntülü bir de görüşme yaptı. Bakan Uraloğlu, “Gözümüz kulağımız oralarda. Sizleri takip ediyoruz, risk altında görev yapıyorsunuz. Türk ya da yabancı oradaki bütün gazeteci arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi. Türk medyasının varlığının dünya kamuoyu açısından da bilgi edinme açısından önemli olduğunu aktaran Metan ise, “Türk gazeteci arkadaşlarımız çok önemli noktalardan yaşananları kayıt altına alıyor. Sınırın sıfır noktasındayız, tankların hareket ettiğini görüyoruz. Çağrımıza hızla kulak vermenize çok teşekkür ediyoruz. Yabancı hatlardan Türkiye’yi aramak çok zor. Bizim hatlarımızın takılı olması, bizim aranmamız açısından ve herhangi bir mahsur kalma durumunda hem internetimizin hem aramalarımızın rahat olması açısından önemli” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA ÇAĞRISINA BAKAN TALİMATI

Geçtiğimiz günlerde çok yakınına düşen füze ile büyük tehlike atlanan İsrail’deki Türk gazetecilerden Adem Metan, sosyal medyadan yaptığı çağrı ile “Türkiye’deki iletişim operatörleri bölgede görev yapan gazeteciler için kolaylık sağlaması adına bir ricamız var. Olası bir olumsuz durum adına telefonlarımızın interneti sürekli açık. Lütfen kotalarımızı sınırsız yapın” diyerek bölgedeki çalışan gazetecilere iletişim konusunda destek istedi. Bu mesaj üzerine devreye giren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun talimatı ile İsrail’de görev yapan gazetecilerin kullanmış oldukları cep telefonları için kesintisiz ve ücretsiz, iletişim kullanım desteği sağlandı.

 

GÖKTAŞ TFMD YÖNETİMİNİ KABUL ETTİ.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu olarak Başkan Rıza Özel ile Hamza Şahin ve Cengiz Oğuz Gümrükçü’den oluşan heyetle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı ziyaret ederek dernek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik.

 

TFMD’DEN VALİ ŞAHİNE ZİYARET

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği yönetim kurulu olarak Ankara Valimiz Vasip Şahin’i ziyaret ettik. Başkanımız Rıza Özel ile Başkan Yardımcımız İlhan Demir, Mali Saymanımız Hamza Şahin ve yönetim kurulu üyemiz Mert Gökhan Koç’la dernek çalışmalarımızı aktardık.