Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yönetim Kurulu’ndan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ziyaret.

TFMD Başkanı Rıza Özel, görüşmede, Bakan Selçuk’a dernek faaliyetleri hakkında bilgi verirken, foto muhabirlerinin yaşadığı sıkıntılardan da bahsetti. Başkan Özel, TFMD’nin aralıksız olarak 34 yıldır düzenlediği, yılın basın fotoğrafları yarışması hakkında da Bakan Selçuk’u bilgilendirerek, “Türkiye’nin en prestijli fotoğraf yarışması olan TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda, foto muhabiri arkadaşlarımızın çektiği birbirinden değerli fotoğraflar dünyada ve Türkiye’de tanınmış editör, foto muhabiri ve uzman kişilerden oluşan yerli ve yabancı jüri üyeleri tarafından seçiliyor.” dedi.

Başkan Rıza Özel, bu yıl yarışmaya Ara Güler’in adını yaşatmak amacıyla üniversitelerin iletişim ve güzel sanatlar fakülteleri öğrencilerinin katılabildiği, “Ara Güler Özendirme Ödülü” kategorisi eklediklerini belirterek, “Ayrıca dernek olarak eğitim faaliyetlerine de sıklıkla yer veriyoruz. Yabancı jüri üyelerimizi üniversitelerde öğrencilerimizle buluşturuyoruz” diye konuştu.

Görüşme heyetinin sunduğu dernek yayınları arasında yer alan, Foto Muhabiri Dergisi ve yılın Basın Fotoğrafı Yarışması’nın kataloglarını dikkatli bir şekilde inceleyen Bakan Selçuk, TFMD ile birlikte merakı olan öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim çalışması yapmak istediklerini söyledi. Bakan Ziya Selçuk,  bu konuda Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ile bir çalışma yapılabileceğini ifade etti.

Ziyaretin sonunda heyet, Bakan Selçuk’a, Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019 yarışmasında “Ara Güler Özendirme Ödülü”nü kazanan Marmara Üniversitesi öğrencisi Çağrı İşbilir’in Edirne Kapı surlarında çektiği fotoğrafı hediye etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un makamında gerçekleşen görüşmeye, TFMD Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Özel, Genel Sekreter Derya Yetim, Sayman Hamza Şahin, yönetim kurulu üyesi Özgür Şahiner ve Dernek İdari Müdürü Serhat Çelik ile Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşaviri Ubeydullah Yener de katıldı