Muhteşem doğası ile ünlü olan Kastamonu, Sinop ve Bartın’da aşırı yağışlar sonucu dereler taştı, kent merkezleri sel suları altında kaldı.

Batı Karadeniz’in muhteşem doğası ile ünlü olan Kastamonu, Sinop ve Bartın’da aşırı yağışlar sonucu dereler taştı, kent merkezleri sel suları altında kaldı. Özellikle Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde etkili olan yağış, Ezine nehrinin taşmasına ve kentin büyük bölümünün sel suları altında kalmasına neden oldu. Onlarca insanın hayatını kaybettiği nehir yatağındaki Bozkurt’ta, araçlar sel sularına kapılıp denize kadar sürüklendi, evlerin büyük bölümü ise kullanılamaz hale geldi.

Selin ilk saatlerinden itibaren bölgede asker, polis ve sivil toplum kuruluşları tarafından arama kurtarma ve temizlik çalışmalarına başlanırken, çok sayıda yardım kuruluşu da Bozkurt’taki selzedelere yardım elini uzattı.

Yağmurun ardından derelerin taşması ile sel suları kent merkezine dolmaya başladı. Sel sularından kurtulmak isteyen vatandaşlar, çareyi evlerin çatısına çıkmakta bulurken, saatlerce bekledikleri çatılardan Silahlı Kuvvetler ve Emniyet Teşkilatı’nın helikopterleri tarafından yapılan nefes kesen operasyonlarla kurtarıldı.

Selin ardından adeta sular altında kalan kentte yaşanan gelişmeleri fotoğraflarla Foto Muhabiri Dergisi’ne taşıdık. İşte fotoğraflarla selin vurduğu Bozkurt…