TÜRK KADINI FOTOĞRAFLARLA ESENBOĞA’DA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği işbirliğinde düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğrafların yer aldığı “100. Yılda Türk Kadını Fotoğraf Sergisi”, Esenboğa Havalimanı TAV Galeri Sergi Alanı’nda açıldıÖdül alan ve sergilemeye layık görülen fotoğraflardan oluşan 38 karenin yer aldığı sergi 23 Nisan akşamına kadar sanat severlerin ilgisine sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açılışını yaptığı sergiye jüri üyeleri ve ödül alan isimlerde katıldı. Sergide fotoğrafları Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ve ödül alan isimlerle birlikte gezen Bakan Yanık, Türkiye Yüzyılı’nın, kadın-erkek dayanışmasının, sevgi ve merhametin, toplumsal adaletin güçlendiği, farkındalığın arttığı bir yüzyıl olacağını söyledi.

 

KADINA VERİLEN DEĞER İNSANLIĞA VERİLEN DEĞERDİR

Bakan Derya Yanık, aile ve toplumun temeli olarak gördükleri kadına yönelik her türlü ayrımcılıkla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini, toplumun da kadına verilen değerle yükseleceğine inandıklarını ifade ederek kadına verilen değeri, aileye ve insanlığa verilmiş bir değer olarak kabul ettiklerini kaydetti. Kadınların kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği sorumluluk duygusuyla, milleti Türkiye Yüzyılı’na hazırlamaya devam edeceğine inandığını söyleyen Yanık şöyle konuştu;

GÖRSEL HAFIZADA ÖNEMLİ BİR YER

“Türkiye Yüzyılı, kadın-erkek dayanışmasının, sevgi ve merhametin, toplumsal adaletin güçlendiği, farkındalığın arttığı bir yüzyıl olacak. Türkiye Yüzyılı, aile ve toplumun temeli, ekonomik ve sosyal kalkınmanın öznesi, özgüveni yüksek kadınların yüzyılı olacak. Fotoğraf, geçen 100 yılda oluşan görsel hafızada çok önemli bir yer tuttuyor. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği de 1985’ten bu yana çok önemli bir bellek inşa etti, ediyor. Bu kapsamda, Cumhuriyetin 100’üncü yılında, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ile millete yeni bir hafıza hediye etmeyi hedefledik. 100. Yılda Türk Kadını Fotoğraf Yarışması’nda, sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve benzeri alanlarda kadınların yaptığı faaliyet ve çalışmalardan çekilmiş fotoğraflar ile Bakanlığımızın çalışma alanında ve faaliyetlerinde yer alan kadınları yansıtan fotoğraflar değerlendirmeye alındı. Yarışmaya, 420 fotoğrafçının, 3 bin 59 kare fotoğrafla katılması jürinin işini zorlaştırsa da bizi ayrıca mutlu etti. Yapılan uzun değerlendirmeler, harcanan yoğun mesai, bazı fotoğrafların defalarca değerlendirilmesi sonrasında ödüller belirlendi.”