Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin eğitimciliğini üstlendiği ve TürkAkım tarafından organize edilen Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi’ne katılan gençlerin çektiği birbirinden güzel Kıyıköy fotoğrafları, 7 Aralık’da yapılan açılış töreniyle İstanbul’luların beğenisine sunuldu. Beşiktaş’ta Deniz Müzesi’nde yer alan ‘Çocukların Gözünden: Kıyıköy’ adlı sergi, 13 Aralık’a kadar ziyarete açık tutuldu. Sergi açılışına Kıyıköy’den 27 öğrenci de katıldı.

TFMD ve TürkAkım ortaklaşa, Rusya kıyısından başlayıp Karadeniz’den ilerleyerek Türkiye’ye doğrudan ulaşan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın, Trakya kıyısında karaya çıktığı nokta olan Kıyıköy’ün gençleriyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 2018’in bahar aylarında Kıyıköy Ortaokul ve Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak verilen eğitimlere, İstanbul’dan Puşkin Uluslararası Rus Okulu öğrencileri de katıldı. “Fotoğraf Atölyesi” projesiyle, bir yandan Kıyıköy gençlerine yeni bir uğraş ve beceri kazandırılması, diğer yandan Kıyıköy’ün turizm potansiyelini Türkiye’ye duyurulması hedeflendi. Eğitmen Cengiz Oğuz Gümrükcü’nün yönettiği atölyede, Türkiye’nin tanınan foto muhabirleri Mustafa Seven, Tolga Adanalı, Derya Yetim, Necati Savaş ve Rıza Özel’de gençlere uygulamalı fotoğraf eğitimleri verdi.

FOTOĞRAF ATÖLYESİ, KÜLTÜRLER ARASI KÖPRÜ OLDU

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, eğitimlere ilişkin olarak “Bizler için en zor tarafı Kıyıköy’ün gülen gözlü çocuklarına sarılıp veda etmek oldu. Ama inanıyorum ki aralarından bazılarıyla gelecekte meslektaş olarak karşılaşıp yan yana fotoğraf çekeceğiz” dedi.

TürkAkım Sözcüsü Aslı Esen de Kıyıköy’ün sürdürülebilir kalkınmasına ve geleceğine yatırım yapmak için uğraştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu çerçevede aslına bakarsanız, daha alt yapı projeleri diyebileceğimiz birden fazla kapsamda proje ve mesleki gelişim projeleri var. Biz iletişim ekibi olarak daha farklı bir projeye imza attık. Kıyıköy’ün çocuklarına ve gençlerine yönelik olarak bir uğraş edindirme, bir hobi, belki bir meslek edindirmek için, uzun vadede Kıyıköy’ün güzelliklerini dışarıdaki dünyaya tanıtabilmek için bir proje başlattık. Bu projeye İstanbul’daki Rus Puşkin Okulu’ndan çocuklar da katıldılar. Atölye böylece kültürler arası bir köprü vazifesi de gördü. Toplamda 37 çocuk projeyi tamamladı. Bunlardan 32’si Kıyıköy orta okulu ve Lisesi’nden, 5’i de Puşkin Okulu’ndan. Atölye çalışmaları sonunda Kıyıköyü tanıtan çok çok güzel fotoğraflar çıktı. Aynı zamanda çocukların sanatsal gözünü de gösteren farklı klasmanlarda fotoğraflar da var”

BİRBİRİNDEN GÜZEL BİNLERCE KARE

 Proje Eğitmeni Cengiz Oğuz Gümrükcü’de “Kıyıköy’lü çocukların, diğer tüm çocuklar gibi görsel bir çağda doğdukları için muhteşem bir göze sahip olduklarını belirterek, bunu sadece teknik anlamda geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti. “Çorbada biraz tuzumuz olduysa ne mutlu bize” diyen Gümrükcü, birbirinden güzel binlerce kare fotoğraf arasından sergi için fotoğraf elemekte çok zorlandıklarını belirtti. Gümrükcü, Kıyıköylü gençleri yalnız bırakmayarak açılışa gelen katılımcılara da teşekkür etti.

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN GÜZELLİK: KIYIKÖY

 Kıyıköy,Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı, İstanbul’dan sadece 150 kilometre mesafede sessiz sakin bir sahil beldesi. Trakya ve Karadeniz’in güzelliklerini bir arada bulabileceğiniz bu belde, eşsiz doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini fotoğraf karelerine sığdırılamayacak bir manzarayla karşılıyor. Üç ayrı plajı, Bizans döneminden kalma tarihi yapıları ve Karadeniz’in cömertçe sunduğu deniz ürünleri ile Kıyıköy, Trakya ve İstanbullulara, günü birlik ve hafta sonu ziyaretleri için cazip bir seçenek sunuyor.