Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yönetim Kurulu’nu kabul etti.  Başkan Rıza Özel, Başkanvekili Osman Altınışık, Mali Sayman Hamza Şahin, Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Oğuz Gümrükcü ve İdare Müdür Serhat Çelik’den oluşan TFMD heyeti, Bakan Ersoy’a Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları 2018 yarışmasında Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Cem Öksüz’ün Türkiye Güzellikleri Kategorisinde birinci olan Didim sahilini havadan gösteren fotoğrafını hediye etti.

Ziyaret sırasında Başkan Özel ve yönetim kurulu üyeleri, Bakan Ersoy’a derneğin çalışmaları ve mesleğin sorunları hakkında bilgi verdii, mesleğin sorunlarına çözümler ararken hayata geçirdikleri projelerle gençlerle fotoğrafın usta isimleri ile buluşturduklarını aktardı. Türkiye’nin tanıtımı adına da dernek olarak yürüttükleri çalışmaları aktaran Özel, son yıllarda ayrı bir kategoride değerlendirerek oluşturdukları “Türkiye Güzellikleri” fotoğraflarını sergilerle yurt dışına taşıdıklarını söyledi.

Bakan Ersoy, yurt dışında Türkiye’yi tanıtıcı ve turist sayısını artırıcı projeleri desteklemeyi hedeflediklerini aktardı. TFMD tarafından Moskova’da açılacak “Türkiye Güzellikleri” sergisinin ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Bakan Ersoy, ülke tanıtımını önemsediklerini özellikle sosyal medya üzerinden yapılan fotoğraf çalışmalarının turizm adına daha etkin bir tanıtım kaynağı oluştuğunu belirtti. Bakan Ersoy, 2019 yılının Japonya’da “Türk yılı” olduğunu belirterek “Türkiye Güzellikleri” sergisinin Japonya’da da açılmasını istedi.