Yılın Basın Fotoğrafları 2021 Jürisi, Antalya’da ASKA Lara Oteli’nde toplandı.

YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI 2021 JÜRİSİ

JÜRİ ÜYELERİ

Foto Muhabiri Coşkun ARAL, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad SEZER, Foto Muhabiri Mustafa SEVEN, Depo Photos Yayın Yönetmeni Tolga Adanalı, İhlas Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü İrfan Altıkardeş, EPA Türkiye Fotoğraf Editörü Tolga BOZOĞLU, ANP Fotoğraf Editörü (Hollanda) Pelin TATLI, TFMD Kurucu Üyesi Dursun Gündoğdu, Demirören Medya Fotoğraf Direktörü Bünyamin AYGÜN,Foto Muhabiri, Gazeteci (Almanya) Münir BAĞRIAÇIK, Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı TurgayTÜRKER, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin POLATEL, Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri TFMD Başkanı Rıza ÖZEL

ÖZEL JÜRİLER

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus LAUNDRUT-MEYER, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut ÇETİN, ASKA Hotel İş Geliştirme Müdürü Mahir GÜMÜŞ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Yakup HalitBULUT, SGDD ASAM Genel Koordinatörü İbrahim KAVLAK.

 

Yılın Basın Fotoğrafları Jüri Başkanı – Coşkun Aral, Foto muhabir Coşkun Aral, 1 Mayıs 1956’da Siirt’te doğdu. Basın fotoğrafçılığı mesleğine 1974 yılında Günaydın ve Gün gazetelerinde başladı. 1976 yılında Ekonomi ve Politika gazetesinde devam etti. 1977 yılı, kanlı 1 Mayıs olaylarında çektiği fotoğraflarla ilk kez Sipa Press Ajansı yoluyla adını dünya basınında duyurdu. Bu olaya ilişkin fotoğraflarıyla Time, Newsweek dergilerinde yer aldı. 1980 yılında ilk defa Sipa Press Ajansı adına Türkiye dışında görev aldı.14 Ekim 1980 günü kaçırılan bir uçakta dünyada ilk kez hava korsanlarıyla bir röportaj gerçekleştirerek, Türk ve dünya basınında adından söz ettirdi. 1980 yılından itibaren sürekli olarak Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Kuzey İrlanda, Çad ve Uzakdoğu’da meydana gelen savaşları görüntüledi. Yapım ve yönetimini üstlendiği Haberci programı Türkiye’nin yanı sıra uluslararası TV kanallarında da yayınlandı. Coşkun Aral, Türkiye’nin ilk bilgi ve belge kanalı İZ TV’nin kuruluşunda yer aldı ve genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2012 yılında ODTÜ Üniversite Senatosu kararı uyarınca Coşkun Aral, mesleğinin gelişmesindeki öncü rolü, örnek kişiliği, ulusal ve uluslararası başarıları ve ülkesine yaptığı katkılardan dolayı Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. 2014’te İsveç’te Landskrona Fotoğraf Festivali tarafından seçilen Aral, Landskrona’da çalışmalar yapması için konuk edildi. “Exodus” adını verdiği sergisi şehirde sergilendi. 2016 yılında Exodus Déjà vu adını verdiği, mülteciler üzerine gerçekleştirdiği sergi projesi 6 fotoğrafçının da katılımıyla Kuala Lumpur’da gerçekleşti.  2017’de Ankara ve İstanbul’un ardından 2018’de de Bangkok’ta açılan serginin bir sonraki durağı Lübnan olacak. Coşkun Aral bugün yeni fotoğraf sergilerine hazırlanıyor; Türkiye’de ve dünyanın değişik bölgelerinde kurumsal ve bağımsız belgeseller çekmeye devam ediyor.

Spor Toto Spor Fotoğrafları Jüri Başkanı – Murad Sezer, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Gazetecilikte 30 yılı geride bırakan Murad Sezer, meslek hayatının önemli bir bölümünü Associated Press (AP) ve Reuters gibi dünyanın saygın iki haber ajansında geçirdi. Mesleğe spor fotomuhabiri olarak başlayan Sezer, halen Reuters Haber Ajansı’nda fotomuhabiri ve fotoğraf editörü olarak görev yapıyor. Sezer, uluslararası haber ajansları adına aralarında Kosova, İsrail-Filistin, Afganistan ve Irak’ın da bulunduğu çatışma ve savaş bölgelerinde görev yaptı. AP ve Reuters adına Dünya Kupası, yaz ve kış olimpiyatları gibi uluslararası spor organizasyonlarını fotoğrafladı. Murad Sezer, Nisan 2004’te Irak ın Felluce kentinde çektigi fotografı ile Associated Press’in 2005 yılında “Breaking News Photography” dalında Pulitzer kazanan ekibinde yer aldı. Böylelikle Sezer, Pulitzer kazanan ilk ve tek Türk gazeteci oldu.

Türkiye Güzellikleri Jüri Başkanı – Mustafa Seven, Foto muhabiri Mustafa Seven, 1974 yılında Sivas’ta doğdu. 1995 yılında Sabah Gazetesi Dergi Grubu’nda başladığı foto muhabirliği kariyerini sırasıyla Hürriyet Dergi Grubu, Gazete Pazar, Milliyet ve son olarak fotoğraf editörlüğünü üstlendiği Akşam gazetesinde sürdürdü. Mustafa Seven, çalışmalarını “hayata tanıklık etmek” diye tarif ettiği sokak fotoğrafçılığı konusuna yöneltti. Uzun yıllar serbest foto muhabiri olarak çalışmaya devam eden Mustafa Seven, yerel ve global markalar için yurt içinde ve yurt dışında yaptığı projeleri ile bağımsız olarak fotoğraf üretmeye, sokağı anlatmaya ve içinde yaşadığı dönemi belgelemeye devam ediyor.

 


Tolga Adanalı, Depo Photos Yayın YönetmeniTolga Adanalı, Karadeniz Ereğli’de doğdu. Liseyi TED Koleji’nde, üniversiteyi Ege Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. New York’ta School of Visual Arts’da görsel sanatlar üzerine yüksek lisans yaptı. Gazeteciliğe, üniversite eğitimi sırasında İzmir’de Yeni Asır Gazetesi Dış Haberler Bölümü’nde başladı,  Hürriyet İzmir Bürosu’nda muhabir ve foto muhabiri olarak çalıştı. 2000 yılında Anadolu Ajansı İzmir Bürosu’na geçen Adanalı, bu kurumda sırasıyla İzmir, Ankara, New York ve İstanbul bürolarında 12 yıl foto muhabiri olarak çalıştı. Adanalı, 2012 yılında Türkiye’nin saygın foto muhabirlerinden bir grupla Depo Photos Fotoğraf Ajansı’nı kurdu. Halen Depo Photos’ta foto muhabir, editör ve yönetici olarak çalışmaya devam ediyor. Tolga Adanalı, aynı zamanda kurum ve şirketlerin de fotoğraf işleriyle ticari olarak ilgileniyor.  Foto muhabirliği adına başta Irak, Afganistan, Libya, Somali, Haiti, Gölcük, Van gibi bölgeler olmak üzere pek çok savaş, çatışma ve deprem, sel gibi doğal afet ortamında görev yapan Adanalı, son yıllarda ağırlıklı olarak spor organizasyonlarında fotoğraf çekiyor. Euroleague’in Türkiye’deki resim fotoğrafçısı Adanalı, futbol başta olmak üzere pek çok spor mücadelesinde fotoğraf çekmeye devam ediyor. Adanalı’nın aralarında TFMD Yılın Basın Fotoğrafları “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünün de bulunduğu 30’un üzerinde fotoğraf ödülü bulunuyor.

İrfan Altıkardeş, İhlas Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Meslek hayatına 1 Ocak 1987’de Türkiye Gazetesi Bursa Bölge Müdürlüğü’nde başladı. 1993 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 1993 yılında kurulan İhlas Haber Ajansı’nın Bursa Bölge Müdürü oldu. Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Zonguldak vilayetlerindeki ajansın bürolarını kurdu. Bursa’da yayıncılık alanında birçok ilki gerçekleştirdi. Bulgaristan’ın Belene kamplarında zülüm görenlerle röportajlar yaptı. Vatanına dönen 1989 göçünün sembol ismi Aysel’in hikayesi ile akıllarda yer eden Altıkardeş; ABD, Çin, Almanya, İspanya, İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Suriye, Somali, Nijer, Pakistan, Tayland gibi ülkelerdeki birçok insani yardım ve uluslararası operasyonları İHA adına muhabir olarak izledi. 2016 yılından bu yana İhlas Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini sürdürüyor. Altıkardeş, ayrıca yayıncılık alanında bir çok yazılım ve aplikasyonun projesinde, bu alandaki teknoloji geliştirilmesinde, yeni nesil 4.5 G yayın cihazını Türk mühendislerinin geliştirmesini ve üretmesini sağlayan ekiplerde yer aldı.

Bünyamin AYGÜN, Demirören Medya Göresel Medya DirektörüGümüşhane’de dünyaya gelen Bünyamin Aygün, gazeteciliğe muhabir olarak 1989 yılında Trabzon’da başladı. Günaydın ve Hürriyet gazetelerinin çeşitli illerde muhabirliğini yaptı. Ardından 2003 yılında Milliyet gazetesinde foto muhabiri olarak görev yapmaya başladı. ABD’nin Irak operasyonu, Filistin İntifadası, Suriye iç savaşı, Gazze, Mısır darbesi gibi savaşların yanı sıra birçok toplumsal olay ve afette görev aldı. Gazeteci Aygün; TGC, TFMD Yılın Basın Fotoğrafları, Sedat Simavi gibi saygın mesleki organizasyonlarda haber ve haber fotoğrafı dalında birçok ödül aldı. Aygün, ayrıca Türkiye’de yalnız bir gazeteciye verilen, “Abdi İpekçi Gazetecilik Cesaret Ödülü” nün de sahibi. 2013 yılında haber için gittiği Suriye’de IŞİD tarafından kaçırılarak esir alınan Aygün, yaşadıklarını, “IŞİD’in elinde 40 gün” adlı bir kitapta topladı. Bünyamin Aygün, 2020 yılında Demirören Medya bünyesinde Görsel Medya Direktörlüğünü kurdu. Aygün halen bu görevi yürütüyor. Bünyamin Aygün’ün “Işığa Tutunmak –Fotoğraf”, “Gümüşhane-Fotoğraf-Belgesel”, “Türkiye’nin Çatıları-Fotoğraf-Belgesel”, “Kül-Roman”, “IŞİD’in elinde 40 gün-Anı”, “Sessiz Devin kalesi – Biyografi” adlı yayınlanmış kitapları var.

Münir Bağrıaçık, Gazeteci (Almanya) 1961 yılında Konya’nın Taşkent ilçesinde doğan Münir Bağrıaçık, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi(SFB) Basın Yayın Yüksek Okulu’nda gazetecilik, halkla İlişkiler eğitimi aldı. 1982 yılında Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda gazeteciliğe adım atan Bağrıaçık, 2010 yılına kadar aynı gazetede meslek hayatını sürdürdü. Milliyet gazetesinde 1995 yılında Berlin temsilciliğine atandı ve 15 yıl bu görevi üstlendi. Sonrasında NTV, Berlin Radyo TV Kurumu RBB’de ve Batı Alman Radyo TV Kurumu WDR’de Türkçe yayınlarında haber ve spor programları yaptı. Orta Doğu gazetesinde “Berlin Mektupları” köşesinde, Türkçe-Almanca dergi olan Merhaba-Berlin’de de yazıları yayınlandı. Alman Bild gazetesinin Türkçe yayınlarında yayın sorumlusu oldu. Halen 29 Ekim 2018 de yayın hayatına başlayan ve kendisine ait DieGazete.de isimli bir haber sitesi bulunuyor. Aynı zamanda iki yıldır Almanya’daki 24 saat Türkçe yayın yapan tek özel radyo MetropolFM’de haberleri hazırlayıp sunuyor. Türkiye’de siyaset, sanat ve spor dünyasının tanınmış yüzlerini fotoğrafladı ve röportajlar yaptı. TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda 1988-1994 arasında 3 kez ödül aldı. ÇGD tarafından 3 yıl üst üste Yılın Gazetecisi seçildi. TSYD’den ödüller aldı. Fotoğraf ve gazetecilik alanında ulusal ve uluslararası ödüller kazandı. Almila ve Alara isminde iki kız babası.

Tolga Bozoğlu, EPA Türkiye Fotoğraf Editörüİstanbul Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Mezunu ve eğitmen balıkadam olan Tolga Bozoğlu, fotoğrafçılığa 90’lı yıllarda sualtı fotoğrafçısı olarak başladı. Bozoğlu, sualtı fotoğraflarının ardından medya dünyasına adım attı. Yaklaşık 25 yıldır foto muhabiri olarak çalışan Bozoğlu, kariyerinin ilk 11 yılında Yeni Yüzyıl başta olmak üzere, Radikal, Milliyet ve Sabah gazetelerinde, son 14 yılında ise uluslararası haber fotoğrafı ajansı European Pressphoto Agency (EPA) için çalıştı. Bozoğlu, 9 yıldır EPA’nın Türkiye temsilcisi ve şef fotoğrafçısı olarak çalışıyor. Tolga Bozoğlu;  kariyerinde sıcak haber bölgelerinde deklanşöre bastı, FIFA Dünya Kupası, UEFA Avrupa Şampiyonası, atletizm ve yüzme şampiyonaları, UEFA Şampiyonlar Ligi finalleri gibi uluslararası spor organizasyonlarında fotoğraflar çekti.

Dursun Gündoğdu, TFMD Kurucu Üyesi Dursun Gündoğdu, 1959’da Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da bitirdi. Gazi Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1979 yılında Barış gazetesinde çalışmaya başladı. Türk Haberler Ajansı ve Günaydın gazetesinin Ankara bürolarında foto muhabiri, muhabir, haber müdürlüğü ve temsilcilik görevlerinde bulundu. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı. 1989’da Günaydın Gazetesi Akdeniz Temsilciliği görevine getirildi. 1992’de Hürriyet Gazetesi Antalya Bürosu’nda göreve başladı. Hürriyet Haber Ajansı Antalya Büro Şefliği, Hürriyet Akdeniz Haber Müdürlüğü görevlerinden sonra Hürriyet Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilcisi oldu. Aynı zamanda Doğan Haber Ajansı Akdeniz Bölge Temsilciliği görevini de yürüttü. 2010 yılında bu görevlerinden ayrılarak Gün Haber’i (gunhaber.com.tr) kurdu.

Aytekin Polatel, THKD Başkanı1973 yılında Ankara’da doğan Aytekin Polatel, meslek hayatına 1993 yılında Kanal D Ankara bürosunda kameraman olarak başladı. Sonrasında Kanal E, NTV, CNBC ve Habertürk televizyonlarında haber kameramanı olarak mesleğini sürdürdü. Halen ATV ve A Haber’de görev yapıyor. Yılın Haber Görüntüleri Yarışması’nda ödüller kazandı. Ödüllerini dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in elinden Çankaya Köşkü’nde yapılan törenlerde aldı. 2014 yılında halen sürdürdüğü Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanlığı görevine seçildi. Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölüm mezunu Polatel, evli ve 3 erkek çocuk babası.

 

 

Pelin Tatlı, ANP Fotoğraf Editörü (Hollanda) Hollanda Haber Ajansı ANP’nin Fotoğraf Editörü Türk kökenli Pelin Tatlı. 1981 yılında Hollanda’nın Lahey kentinde doğdu. Gazetecilik eğitimi aldığı Hogeschool van Utrecht’ten 2005 yılında mezun oldu. 2011 yılında Leiden Universitesi’nde masterını tamamladı. Tatlı, 2005 yılından bu yana ANP’de editör olarak görev yapıyor.

 

 

 

 

 

Turgay Türker, EMD Genel BaşkanıTurgay Türker, 1995 yılında gazeteciliğe başladı. Güneş gazetesi, Hürses gazetesi, Günaydın gazetesi, Ekonomik Trend dergisi, Borsacı dergisi, Nokta dergisi, Gulf Times gazetesi, Alçım dergisi, HBB TV, Kanal ETV medya kuruluşlarında çalıştı, yazıları ve programları yayınlandı. Çalıştığı basın kuruluşlarında muhabirlik, istihbarat şefliği, haber müdürlüğü, Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı gibi farklı görevlerde bulundu. Ekonomi, eğitim, politika alanlarında, analiz, iletişim startejisi-planlama, değerlendirme ve meselelerin perde arkası okumaları gibi benzer konularda yetkinleşen Türker, Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanlığı görevini yürütüyor. Birçok araştırması yayınlanan Turgay Türker’in, “A TAle Of Water”, “İki Nehrin Büyüsü Fırat ve Dicle”, “Tennis The Growing Interest in Turkey, Osmanlı’dan Günümüze Golfün Serüveni”, “Değişim ve Dönüşümün Başkenti Karaman”, “Anadolu’da Para”, “The Adventure Of Currency in Anatolia, Siyah İnci- Petrol”, “Alçıya Adanmış Bir Ömür”, “Büyülü Kent Mardin”, “Bir Avuç İnsan- Marev’in Yol Haritası” adıyla yayınlanmış eserleri bulunuyor. Türker, “Sistem Türkiye Cumhurbaşkanlığı” kitabının editörlüğünü de üstlenmiştir. Evli, 2 çocuk babası OLAN Türker iyi derecede Arapça ve İngilizce konuşuyor.

 

Rıza Özel, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı / Hürriyet Foto Muhabiri Rıza Özel, 1976 yılında Antalya’da doğdu. Profesyonel olarak 1993 yılında Hürriyet gazetesinde gazeteciliğe adım attı. Sırasıyla Hürriyet, Sabah ve Anadolu Ajansı’nda görev yaptı. Halen Hürriyet gazetesinde foto muhabiri olarak mesleğini sürdürüyor. Özel, 2009 yılından bu yana da Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nde başkanlık görevini yürütüyor. ABD’nin Irak Savaşı sırasında Bağdat’ta, İsrail’in Hizbullah Savaşı sırasında Lübnan’da, Somali başta olmak üzere pek çok çatışma bölgesinde, Marmara, İran Bam, Dinar depremleri gibi birçok doğal afeti, farklı spor branşlarında dünya ve Avrupa şampiyonalarını fotoğrafladı. Türkiye’deki önemli uluslararası spor organizasyonlarında fotoğraf ekiplerinde koordinatör olarak görev yaptı. G20, NATO, İKÖ gibi politik zirveyi dünyanın farklı ülkelerinde fotoğrafladı. Gazetecilik ve basın fotoğrafçılığı alanında uluslararası ve ulusal 30’un üzerinde ödülü bulunan Özel, Somali’de çektiği fotoğraflarla New York merkezli PDN en iyileri listesinde yer aldı. Özel, çalışmalarıyla birçok sivil toplum örgütü, üniversite ve organizasyon tarafından da takdirle karşılanan 40’a yakın ödül ve belge ile onurlandırıldı.

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı1960 yılında Almanya’nın Düsseldorf kentinde doğan MEYER-LANDRUT, AB Türkiye Delegasyonu Başkanlığı görevlerinden önce Almanya’nın Fransa ve Monako Büyükelçisi olarak görev yaptı. Meyer-Landrut, kariyeri boyunca Başbakan Angela Merkel’in AB Baş Danışmanlığı, Almanya’da Avrupa Birliği İlişkileri Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Federal Başbakanlık, Alman Hükümeti’nde AB Politikası Birimi Başkanı, Federal Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın AB’deki Daimi Temsilciliği Sözcüsü, Avrupa Konvansiyonu Sözcüsü, Avrupa Konvansiyonu Başkanı Valery Giscard d’Estaing ve Almanya Federal Başbakanı’nın konuşma metni yazarlığı görevlerinde bulundu. Meyer-Landrut, Almanca’nın yanı sıra İngilizce, Fransızca, İspanyolca biliyor.

Davut Çetin, ATSO Başkanı1965 yılında Antalya’da doğan Davut Çetin ilk, orta, lise ve lisansüstü eğitimlerini Antalya’da tamamladı. 1987 yılından bu yana Antalya merkezli GMY Çetin Motor firması ile otomotiv sektöründe faaliyet gösteriyor. Çetin, 1999 yılından itibaren farklı zamanlarda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) görev almaya başlayarak sırasıyla Meslek Komitesi Üyeliği, Meclis Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Davut Çetin, 16 Şubat 2015 tarihinden bu yana da ATSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 2015 yılından bu zamana kadar her zaman fotoğraf ile yakından ilgili olan Davut Çetin, 2015 yılında Türkiye’nin en büyük fotoğraf organizasyonu olan PhotoAntalya’yı Türkiye Foto Muhabirleri işbirliği ile Antalya’da düzenledi. Aynı yıl PhotoAntalya fotoğraf yarışmasını düzenleyen Çetin, ardından Antalya Çiçek Festivali Fotoğraf Yarışması, Antalya Ticaretin Fotoğrafını Çek Fotoğraf Yarışması gibi yarışmaları da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde düzenledi. Başkanlığı döneminde Antalya Kültür Sanat’ı da kente kazandıran Çetin, merkezde Ara Güler, Cecil Beaton ve Yıldız Moran gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının da sergilerini kent ile buluşturdu. Çetin, ATSO Başkanlığı yanı sıra 2018 yılından bu yana TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütüyor. Davut Çetin, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mahir GÜMÜŞ, ASKA Hotels İş Geliştirme Direktörü 1980 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Orta ve Lise Eğitimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nde eğitim görmeye başladı ve Antalya’ya yerleşti. 1999 yılından bu yana turizm sektöründe Resepsiyon Görevlisi, Önbüro Müdürü, Odalar Bölümü Müdürü ve İşletme Müdürü görevlerinde bulundu. Son 2 yıldır ASKA Hotels bünyesinde İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapmaktadır. Gümüş, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

 

 

 

Yakup Halit Bulut, YTB Kurumsal İletişim ve İletişim Daire Başkanı 1977 yılında Mersin’de doğdu. Ankara Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından işletme alanında yüksek lisans eğitimi yaptı. Yaklaşık 15 yıl boyunca Ankara’da Yeni Şafak, Star gibi gazetelerde parlamento muhabiri ve başbakanlık muhabiri olarak çalıştıktan sonra kamuda görev aldı. Sırasıyla Başbakanlık’ta Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Müşaviri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Bakanlık Müşaviri ve Başbakan Yardımcısı Basın Müşaviri olarak çalıştı. 2018 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı, YTB Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı. İkna Stratejileri alanında ders veren Yakup Halit Bulut’un iletişim araştırmaları ‘Büyük Dizayn Algı Savaşları’ adıyla kitaplaştırıldı. “Saklı Taneler” adlı bir romanı yayınlandı.

İbrahim Vurgun Kavlak, SGDD-ASAM Genel Koordinatörü Kavlak, lisan eğitimini 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe bölümünden aldı, yüksek lisansını ise yina aynı üniversitede İnsan Hakları Programı’nda yaptı. Kavlak, 2005 yılından itibaren Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD) Genel Koordinatörlüğünü yapıyor. 1995 yılında kurulmuş ve bugün Türkiye’de 1.300’ün üzerinde çalışanı ile 55 saha ofisinde faaliyet gösteren SGDD, birçok Birleşmiş Milletler kuruluşunun, uluslararası örgütlerin ve kamu kuruluşlarının en önemli uygulayıcı ortaklarından biridir. Göç politikaları, zorla yerinden edilme, koruma, düzensiz göç, dezavantajlı topluluklar, felsefe, insan hakları, sosyal içerilme, kültürlerarası diyalog, politika analizi ve çatışma dönüşümü alanlarında ileri derecede mesleki deneyime sahiptir. Türkiye’deki mülteci ve sığınmacıların karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek, temel hak ve hizmetlere erişimlerini desteklemek, temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak ve koruma, psikososyal destek ve sağlık danışmanlığı hizmetleri sunmak amacıyla yürütülen projeleri koordine etmiştir. Göç alanında faaliyet gösteren çeşitli Danışma Kurullarına üyedir. Göç konusunda uzman panelist olarak sık sık Birleşmiş Milletler kuruluşları, Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları, dış temsilcilikler, devlet organları ve yerel otoriteler tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası toplantılara davet edilmektedir. Pek çok araştırma ve analiz çalışmalarındaki yayına farklı görev ve pozisyonlarda üst düzey katkıda bulunmuştur.