COVİD-19 KAHRAMANLARI FOTOĞRAF SERGİSİ

Gazeteci Ömer Mazi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Covid servisinde görev yapan doktor, hemşire, hasta bakıcı olmak üzere serviste görev yapan sağlık çalışanlarının 24 saatini fotoğraflarla anlattı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi ve Denetleme Kurulu Yedek Üyesi Gazeteci Ömer Mazi’nin “Covid- 19 Kahramanları Fotoğraf Sergisi” Afyonkarahisar’da açıldı. DoobleTree By Hilton otelde ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sergilenen fotoğraflar, 10 gün ziyarete açık kaldı. Zorlu sürecin gözler önüne serildiği sergide birbirinden değerli 78 fotoğraf yer aldı. Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, kahraman sağlık çalışanları gazeteci Ömer Mazi’nin fotoğraflarıyla bir kez daha gündeme geldi.

 

Sergiye, Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel ve İl Emniyet Müdürü Ali Temiz katıldı.

EMPATİ YAPTI, KORUYUCU KIYAFET GİYDİ

Serginin açışında konuşan Mazi, “Yaklaşık 16 aydır bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile birlikte hayatımız başka bir boyuta geçti. Ben bir gazeteci olarak Covid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarımız için ne yapabilirim dedikten sonra sergi fikri ortaya çıktı. Sokakta çarşıda dolaşırken ‘maskelerden nefes alamıyoruz, hayatımız kısıtlanıyor’ gibi söylemler duyuyoruz. Bugün sergiye sağlıkçılarımızın giymiş olduğu koruyucu kıyafetlerle çıkmamın sebebi budur.  Sağlık çalışanlarımız bu kıyafeti 8-9 saat giyiyorlar. Ben de bugün empati yapmak için bu kıyafetin içinde sağlık çalışanlarımızın neler çektiklerini, nasıl çalıştıklarını anlamak için giydim” dedi.

“SAĞLIK SİSTEMİMİZ KALİTELİ”

Sergisinin açılış tarihinin  Afyonkarahisar’da Covid-19 vakasının tespit edildiği güne rast getirdiklerini ifade eden Mazi, “Bu süreçte sağlık çalışanlarımız canla başla mücadele etti, etmeye de devam ediyor. Yüzlerce insanın yeniden sağlıklarına kavuşup aramıza dönmelerini sağladılar. Tabi ki bu süreç kolay olmadı. Başka ülkelerde hastalar koridorlarda vefat ederken ülkemizde böyle bir duruma rastlanmadı. Bu durum da Türkiye’nin sağlık sisteminin ne kadar iyi ve kaliteli olduğunu gösterdi. Sağlık çalışanlarımızın da kahramanca mücadele ettiklerini gördük. Bazen günlerce evine gitmeyerek eşinden, çocuklarından ve sevdikleriyle bir araya gelemediler. Bu yüzden sağlık çalışanlarımız Covid-19 kahramanı ismini hak ediyor” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ ”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de birer konuşma yaptılar.