Yılın Basın Fotoğra arı Sergisi, Usta Söyleşileriyle 10 Üniversite Gezdi

TFMD, mesleğin duayenlerini geleceğin gazetecileriyle buluşturmaya devam etti. İletişim öğrencileri, idol gördükleri gazetecilerin tecrübelerinde faydalanıp, sergilenen yılın basın fotoğraflarını yakında inceleme fırsatı buldu. TFMD Başkanı Rıza Özel, 2020 yılında da gençlerle buluşmaların devam edeceğini, projelerine destek veren Avrupa Birliği’ne  teşekkür etti.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği(TFMD) geleneksel hale getirdiği, basının duayen isimleriyle, geleceğin gazetecilerini buluşturmaya 2019 yılında da devam etti. Avrupa Birliği’nin(AB) desteği ile yapılan söyleşilerin ilki Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlendi. TFMD Başkanı Rıza Özeli ile portre fotoğrafçısı Dilan Bozyel, iletişim öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerine mesleki tecrübelerini ve medyadaki gelişmeleri aktaran Özel ile Bozyel, geleceğin gazetecilerinin sorularını da yanıtladı. İletişim öğrencileri, ayrıca açılan sergide “Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları”nı da yakında inceleme fırsatı buldu.

TFMD’nin gençlerle bir sonraki buluşma adresi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi oldu. İhlas Haber Ajansı(İHA) foto muhabiri Derya Yetim ve Cumhuriyet Gazetesi foto muhabiri Necati Savaş, gençlere haber fotoğraflarının önemi, foto muhabirliğinin olumlu-olumsuz yönleri ile meslekteki deneyimleri konusunda sunum yapıp, söyleyişi de bulundular. Kocaeli Üniversitesi  İletişim Fakültesi’ndeki öğrencilerle buluşmanın konukları ise Milliyet Gazetesi foto muhabiri Ercan Arslan,  Depo Photos yöneticisi Tolga Adanalı ve Demirören Haber Ajansı(DHA) muhabiri Ergün Ayaz oldu. Deneyimli muhabir ve foto muhabirleri, iletişim öğrencileriyle sohbet edip, gelen soruları cevapladılar.

ÖĞRENCİLERİN FOTOĞRAF İLGİSİ…

Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki etkinliğe ise Depo Photos yöneticisi Tolga Adanalı ve Portre fotoğrafçısı Dilan Bozyel, iletişim öğrencileriyle buluştu. Adanalı ve Bozyel, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayıp, sohbet etti.

Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki sergi açılışı ve söyleşiye ise Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş ve Depo Photos yöneticisi Tolga Adanalı katıldı. Bektaş ve Adanalı, foto muhabirliğin geçmişten günümüze gelen serüvenini, mesleklerini yaparken yaşadıklarını anlattı. Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki buluşmada ise Depo Photos yöneticisi Abdurahman Antakyalı ve Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Yavuz Özden gençlerle buluşup, sorularını yanıtladılar. İzmir Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte ise TFMD Başkanı Rıza Özel ve Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş’ın genç iletişimcilerle buluştu. Özel ve Bektaş, öğrencilere mesleki deneyimlerini aktardı.

ULUSAL VE ULASLARARASI FOTO MUHABİRLİĞİ

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’ndeki söyleşide ise Depo Photos yöneticisi Tolga Adanalı, Demirören Haber Ajansı(DHA) foto muhabiri Can Erok ve serbest foto muhabiri Akın Çeliktaş katıldı.  Proje kapsamında sergi ve söyleşi programının son etkinliği ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapıldı. Söyleşiye katılan Milliyet Foto Muhabiri Ercan Arslan ve Europen Pressphoto Agency ( EPA ) Foto Muhabiri Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı sahibi Erdem Şahin, genç iletişimcilere ulusal ve uluslararası foto muhabirliğini, haber fotoğrafçılığını, foto muhabirliğinin geleceğini analttı.

ÖZEL: ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

TFMD Başkanı Rıza Özel, 2020 yılında da üniversitelerde gençlerle buluşmaya devam edeceklerini belirterek, “Gittiğimiz üniversitelere Yılın Basın Fotoğrafları sergimizi taşıyarak, fotoğrafları öğrencilerimize anlattık. Gelecekte meslektaşımız olacak gençlerin fotoğraftaki anlara ortak olduklarını hissettik” dedi. Özel, ayrıca üniversitelerde derneğin yayın organı olan dergi ve  yılın basın fotoğrafları kataloğunu dağıttıklarını da kaydederek,  “Bu dergi ve kataloglar ile öğrencilerimize güzel bir kaynak kazandırmanın gururunu da yaşamaktayız. Avrupa Birliği’nin projemize katkılarından dolayı teşekkür ederken, planladığımız diğer projelerde de desteklerinin devam etmesini bekliyoruz” ifadelerini kulland