Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarında tüm ülke seferber oldu. Türkiye tarihinin en büyük orman yangınını foto muhabirlerinin gözüyle dergimiz sayfalarına taşıdık.

28 Temmuz’dan bu yana Türkiye’nin pek çok noktasında etkili olan orman yangınları ile ciğerlerimiz yandı. Özellikle Antalya ve Muğla’da etkili olan yangınlarda orman alanlarının yanı sıra köyler ve kentler de zarar gördü, çok sayıda insan hayatlarını kaybetti. Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarında tüm ülke seferber oldu.

53 ilde çıkan 275 orman yangınının tamamı Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlarla günlerce süren mücadelenin ardından kontrol altına alındı. Karadan ve havadan yapılan kahramanca müdahaleler ve vatandaşların cansiperane mücadelesi sonrasında alevler söndürülürken, geride dramatik bir tablo kaldı.

Yeşil vatanın kurtarılması için verilen mücadelede yurt dışından gelen destekler de etkili olurken, Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınına müdahale eden Rus söndürme uçağı düştü. Uçaktaki 3’ü Türk, 5’i Rus olmak üzere toplam 8 kişi de hayatını kaybetti.

Özellikle Antalya ve Muğla’da etkili olan ve Türkiye’nin ciğerlerini yakan orman yangınlarında meslektaşlarımızın objektifine yansıyan kareler, yaşanan yangınların boyutunu gözler önüne serdi.