TFMD, gençlerle buluşmaya devam ediyor…

TFMD Başkanı Rıza Özel, 2018 yılında da gençlerle buluşmaların devam edeceğini belirtirken, bu projelerine destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür etti.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2017 yılında da basının tecrübeli isimleri ile geleceğin gazetecilerini buluşturmaya devam etti.  Gerçekleştirilen bu etkinlikler sayesinde, İletişim öğrencileri hem gazeteci abilerinin tecrübelerinden  faydalandılar, hem de açılan sergiler ile yılın basın fotoğrafları yarışmasında dereceye giren fotoğrafları yakından görme imkanına kavuştular.  TFMD Başkanı Rıza Özel, 2018 yılında da gençlerle buluşmaların devam edeceğini belirtirken, bu projelerine destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da teşekkür etti.

Kültür Bakanlığı’nın desteklediği GENÇDES programı kapsamında gerçekleştirilen söyleşi ve sergilerin ilki Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde düzenlendi. Reuters’in tecrübeli foto muhabiri Ümit Bektaş ile 2017 yılın basın fotoğrafları yarışmasında birinci gelen fotoğrafın sahibi Osmancan Gürdoğan, Gazili iletişimcilere bilgilerini aktardılar basın fotoğrafçılığı konusunda gençleri aydınlattılar.

TFMD’nin gençlerle bir sonraki buluşma adresi  Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi oldu. TFMD Başkanı Rıza Özel ile yılın basın fotoğrafı sahibi Osmancan Gürdoğan , gençlere basın fotoğrafçılığının önemini anlatan bir sunum yaptılar.

Ekim ayı boyunca devam eden söyleşi ve sergi etkinliğinde 20 Ekim’de Trabzon  Karadeniz Teknik Üniversitesi  İletişim Fakültesi  öğrencileriyle bir araya gelen isimler; Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Müdür Yard. Bülent Teoman Uzun, Doğan Haber Ajansı Foto  Muhabiri Osman Şişko ve yılın basın fotoğrafı sahibi Osmancan Gürdoğan  oldu.

25 Ekim’de Antalya-Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen etkinlik  ile  gençler, TFMD Başkanı Rıza Özel ve Depo Photos Yöneticisi Tolga Adanalı ile sohbet ve  merak ettikleri konuları sorma  fırsatını yakaladılar.

Kasım Ayı’nda da devam eden söyleşi  ve sergilerin  2 Kasım’daki durağı,  Yeditepe  Üniversitesi İletişim Fakültesiydi.  Reuters Foto Muhabiri Murad Sezer ve Depo Photos Yöneticisi Tolga Adanalı’nın katılımı ile söyleşi gerçekleştirildi.

Eskişehir  Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen söyleşiye katılan  Habertürk Foto Muhabiri Arif Akdoğan, Milliyet Foto Muhabiri Yavuz Özden ve Yılın Basın Fotoğrafı sahibi Osmancan Gürdoğan,  öğrencilere ve hocalarına foto muhabirliğini anlattılar.

17 Kasım’da Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Serbest  Foto Muhabiri Hasan Tüfekçi, Cumhuriyet Foto Muhabiri Necati Savaş ve Osmancan Gürdoğan söyleşi yaptılar.

Kasım Ayı söyleşi ve sergi programının son etkinliği  27/11/2017 tarihinde  İzmir’de Dokuz eylül Üniversitesi İletişim Fakültesi  ile Yaşar üniversitesinde  gerçekleşti.  Bu üniversitelerdeki söyleşilerin konukları ise TFMD Başkanı Rıza Özel, Depo Photos Yöneticisi Tolga Adanalı, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Cem Öksüz ve Anadolu Ajansı emekli foto Muhabiri Şükrü Akın oldu.

TFMD Başkanı Rıza Özel, 2018 yılında da üniversitelerde gençlerle buluşmaya devam edeceklerini  belirterek, “Gittiğimiz bütün üniversitelere Yılın Basın Fotoğrafları sergimizi taşıyarak, fotoğrafları öğrencilerimize anlattık. Gelecekte meslektaşımız olacak gençlerin fotoğraftaki anlara ortak olduklarını hissettik.” dedi. Özel, ayrıca üniversitelerde derneğin yayın organı olan dergi ve  yılın basın fotoğrafları katalogunu dağıttıklarını da ifade ederek şunları söyledi:

“Bu dergi ve kataloglar ile öğrencilerimize güzel bir kaynak kazandırmanın gururunu da yaşamaktayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na projemize katkılarından dolayı teşekkür ederken, planladığımız diğer projelerde de desteklerinin devam etmesini  beklemekteyiz.”