TFMD’DE YENİ DÖNEM

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin Ankara’da yapılan 16 Genel Kurulu’nda Rıza Özel yeniden başkanlığa seçildi. Derneğin yeni yönetiminde Başkanvekili Osman Altınışık olurken Başkan Yardımcılıklarına Tolga Adanalı, Cem Öksüz, Öner Şan ve Osman Şişko getirildi. Derya Yetim Genel Sekreter, Hamza Şahin Mali Sayman, Necati Savaş, Cengiz Oğuz Gümrükçü ve Ahmet İzgi ise üye olarak TFMD’nin yeni yönetiminde görev yapacak. Derneğin bu dönemde yeni genel merkeze kavuştuğunu dile getiren Başkan Rıza Özel, Foto Muhabiri Dergisi’nin yeniden yayın hayatına başladığını ve söyleşilerle, sergilerle gençlere ulaştıklarını anlattı.

Derneğin 33 yıldır düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın jürisinde dünya basın fotoğrafına yön veren yabancı konuklar ağırladıklarını dile getiren Özel, “2015 yılında 14 yabancı, 2016 ve 2017 yılında 5 yabancı jüri üyesi konuğumuz oldu. Hem Antalya’yı hem İstanbul’u güzellikleri ile gösterdik” dedi. Özel, yeni dönemde de derneği daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çaba harcayacaklarını, Anadolu’da daha fazla organizasyonla foto muhabirliği konusunda seslerini duyurmak istediklerini ifade etti. Rıza Özel, “Gazeteciliğin sorunlarını anlatıyoruz. Fotoğraf makinelerindeki yüzde 25 ÖTV’yi ve her geçen gün daralan istihdama kadar sıkıntılarımızı aktarıyoruz. Kısacası bu dönemde en önemli hedefimiz, daha kurumsal bir yapı sağlamak ve bu kurumsallıkla gelir kaynaklarının kalıcılığını başarabilmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak” diye konuştu.

İki isim tek ödül

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nce (AGC) düzenlenen 2016 Yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. Yarışma kapsamında her yıl verilmekte olan ‘Nuri Dağtekin Özel Ödülü’ bu yıl Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel ve Genel Başkan Vekili Sabah Gazetesi Ankara Eki Yayın Yönetmeni Osman Altınışık’a verildi.

Ödül törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, CHP Antalya Milletvekili Osman Çetin Budak, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, belediye başkanları, kurum temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 2016 Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması’nda ödül alan kategori ve isimler ise şöyle oldu:

“Yazılı basında yılın gazetecileri: Haber kategorisinde Bülent Tatoğulları -DHA (Katilin Kucağında) Araştırma-inceleme kategorisinde Esra Köksal – Akdeniz Bülten Dergisi (Antalya’nın Uyuşturucu Raporu), Röportaj kategorisinde Selma Kunar – DHA (Oğlum Küfretme Ayıptır O Bizim Bacımızdır), Güncel yazı kategorisinde İhsan Coşkun-Hürses Gazetesi (Zeynep’in Hayalleri), Murat Özgen-Sabah Akdeniz (Bir Saniyede Dünya Döner), Spor kategorisinde Ejder Benteşen-Sabah Akdeniz (Amatörün Sağlığı Tesisatçıya Emanet), Ekonomi kategorisinde Ebru Küçükaydın – Antalya Life Dergisi (Krizi Bırak Teşvike Bak).

Yılın fotoğrafları: Yılın haber fotoğrafı dalında Süleyman Elçin Anadolu Ajansı (Emzikli Kurtarma) ve Ramazan Bozca – Akdeniz Manşet Gazetesi (Son anda), yılın spor fotoğrafı Serdar Yavuz, ( Eli Kimin Cebinde), Süleyman Elçin Anadolu Ajansı – (Röve kafa), yılın turizm fotoğrafı Ramazan Bozca – Akdeniz Manşet Gazetesi (Apollon), yılın doğa çevre fotoğrafı İbrahim Laleli- DHA (Poyraz07 Aile Boyu Şemsiye), yılın kültür sanat fotoğrafı Mustafa Çiftçi – Anadolu Ajansı (Gökyüzünde Dans) ile yılın siyaset fotoğrafı ödülü Orhan Çiçek – Anadolu Ajansı (Yıldırım’dan Uzun Atlama).”

Televizyon ödülleri; Adem Akalan-(İHA) (Ölümün Kıyısından Polis Kurtardı), program kategorisinde, Hasan Hatapçı-TRT Antalya (Akkarınlı Ebabil Kuşları), En iyi görüntü kategorisinde Bekir Bektaş – Anadolu Ajansı(Cabbar ile Metin’in 20 Yıllık Dostluğu).

Yılın radyocusu: Hatice Aslan Ersan-TRT Antalya Radyosu (Gecenin İçinden ’Ben Ömer’).

Sayfa tasarımı: Orhan Sert- Sabah Akdeniz (23.04.2016 tarihli Sabah Akdeniz 1’inci Sayfa).

Genç İletişim Ödülü: Haber dalında Efe Aktuğ-Mesut Yaramış-Musa Aldemir A.Ü. İletişim Fakültesi (Taraftar Proje Gazetesi)

AKARCA’YA ZİYARET

Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin Ankara’da yapılan 16’ncı Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Rıza Özel, Genel Sekreter Derya Yetim ve Yönetim Kurulu Üyesi Necati Savaş, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’yı ziyaret etti.

Güven tazeleyen TFMD yönetimi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’ya sektöre verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek, yeni atandığı Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde başarılar diledi. TFMD Başkanı Rıza Özel “45 yıl boyunca basına emek vermiş bir meslek büyüğümüzün, bizi tam anlamıyla temsil eden bir ismin üstlendiği bu önemli görev bizleri çok mutlu etti” diye konuştu. Nazik ziyaretleri ve iyi dilekleri için TFMD yönetimine teşekkürlerini sunan Akarca da seçimle yenilenen yönetimin daha önce olduğu gibi bundan sonra da başarılı işlere imza atmasını temenni etti.

YAYMAN’A ZİYARET 

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ve Genel Sekreter Derya Yetim ile Yönetim Kurulu üyesi Necati Savaş birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı ziyaret etti. Başkan Özel, derneğin çalışmalarını ve Yılın Basın Fotoğrafları yarışmaları ile ilgili Yayman’a bilgi verdi. Yayman ise gazetecilik mesleğinin içinden geldiğini ve foto muhabirlerinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmaları sırasında harcanan çabaya ayrıca teşekkür etti.